Успешни приказни во е-трговија - И ОД ДОМА СЕ МОЖЕ!

Прикажување на успешни приказни од областа на е-трговијата се со цел да мотивираме и охрабриме што повеќе ММСП да се приклучат во е-трговијата.

Колку поголема понуда, толку подобри услови во е-трговијата. Едукацијата за дигитални услуги е длабоко врзана со понудата на пазарот. Така со промовирање на успешни приказни од областа на е-трговијата, ќе мотивираме и охрабриме што повеќе бизниси да се префрлат и отворат нов продажен канал во областа на е-трговијата, како директно би влијаеле и на зголемување на понудата. Преку промоција на успешните македонски приказни во е-трговијата, ќе прикажеме дека „и од тука се може“, и дека со е-трговија вашиот потенцијален пазар е целиот свет, а ќе ги прикажеме и решенијата на најчестите проблеми со кои се соочувале најискусните во областа.


Успешна приказна #1: Paket.mk

Погледнете ја првата успешна приказна посветена на Paket.mk – онлајн супермаркет основан во 2018 година кој денес брои 26 вработени, повеќе од 20.000 корисници, пазарен удел од над 50% и повеќе од 1 милион евра годишни приходи.

 


Успешна приказна #2: Mitra.mk

Погледнете ја втората успешна приказна посветена на Mitra.mk – онлајн шопинг платформа за мода и животен стил, основана непосредно пред почетокот на пандемијата. За идејата, почетоците, предизвиците кои ги донесе пандемијата и успешното функционирање разговаравме со Александра – идејниот творец на Митра.

 


РЕГИСТРИРАЈ СЕ

Веќе си регистриран? Кликни тука за најава.